Nordlys

IMG_0930

Ja det er faktisk nordlys å se her i Vestfold og. Ikke så ratt sjelden heller. Jeg er bare og skraper helt i overflaten når det gjelder dette med foto. Men ang nordlys, tror ikke så mange at det er synlig her sørpå. Så Sandefjord Blad laget en liten artikkel om Aurora og en kveld jeg var ute og fikk med meg showet. Fikk mye positiv respons på det. Mange ante virkelig ikke at det var  mulig å se så langt sør som Sandefjord.

Steder du kan se om det er varslet nordlys:

Det finnes og en facbookgruppe som kaller seg: nordlysvarsel på østlandet

Meld deg inn der så varsler folk hverandre. Hjelper til med fototips osv osv. Det finnes veldig mange sider med varsling, apper osv. Men jeg bruker stort sett de to over pluss en app ved navn Aurora forcast.

Sjekk de to/tre varslene mot hverandre. Melder eller viser de KP3-4 og høyere er sjansen for at du kan se Aurora danse. Her er det ingen garantier, men det er jo litt av spenninga.

F.eks en kveld jeg skulle ut og hente ved i 22 tiden i desmber 2015, viste nordlysmeldinga KP 1 og da skal det ikke være noe synlig lys her sør. Det som møtte meg utenfor døra var helt sykt. Kanskje den villeste himmeldansen jeg har sett noensinne.

Så er himmelen klar mot nord, og helst uten månen oppe, så ta en kikk i ny og ne. Finn deg et sted uten mye lys forstyrrelser så øker sjansen betraktelig. Et dust belte i horisonten trenger ikke være skyer. Med kamera får du frem det øyet ikke klarer å se.

Legger ut noen bilder her innimellom:

Natt til 2.mars 2017

img_9814 img_9821

Natt til 31.aug

IMG_6786-1

Natt til 3.august – Sandefjord

IMG_5703.JPG

Bilde under streken er fra vinteren 2015/2016

————————————————————————–

IMG_0789-1

 

 

Reklamer